Рекомендації з експлуатації

Методика визначення наявності мінеральної оливи і механічних домішок в емульсії або робочому розчині ЗОР

Метод призначений для визначення «стороннього» масла (НЕ емульсіровать) механічних домішок, що потрапили в робочі емульсії або розчини МОР.

1. Апаратура, реактиви, матеріали:

2.Подготовка до випробування.

    Зважують на аналітичних вагах дві чисті сухі центрифужні пробірки з похибкою до 0,0002 г. З ємності для МОР відбирають середню пробу - 100-150 мл робочої емульсії або розчину. Включають секундомір і перемішують вміст тари з пробою енергійним струшуванням протягом 2 хвилин. Пробу наливають в дві центрифужні пробірки до позначки 10 мл і поміщають в гнізда центрифуги.

3. Проведення випробування.

   Пробу емульсії або розчину МОР центрифугують протягом 20 хв при швидкості обертання 33 об / с. По закінченню зазначеного часу вимірюють обсяг мінеральної оливи (верхній шар) в міліметрах і візуально відзначають наявність або відсутність механічних домішок (нижній шар). При наявності механічних домішок з пробірки обережно зливають емульсію і піпеткою додають 5 мл ізопропілового спирту для промивання механічних домішок, які осіли на дні і стінках пробірки. Пробу знову центрифугують протягом 5 хвилин, спирт зливають в пробірку з механічними домішками, вміст пробірки витримують протягом 20-30 хв. Після охолодження на відкритому повітрі пробірку з механічними домішками зважують на аналітичних вагах. Різниця між отриманим результатом зважування та вихідної масою пробірки відповідає кількості грамів механічних домішок в даному обсязі проби.

   Кількість неемульгованих масла і механічних домішок виражають у відсотках, для чого відповідно обсяг верхнього шару в мілілітрах і вміст механічних домішок в грамах множать на переразхунковий коефіцієнт, що враховує обсяг розведення. Випробування проводять паралельно в двох пробірках. За результат випробувань приймають середнє арифметичне з двох визначень.
 

Бажаєте отримати додаткову інформацію про нас?
зв'язатися з фахівцем
Більше 1000 підприємств довіряють нам
АТ "СКФ Україна" (публічнe)
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»
ТОВ "ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ"
ВАТ «Мінський підшипниковий завод»
ТОВ "Мотордеталь-Конотоп"
ДЕРЖАВНИЙ КОНЦЕРН «УКРОБОРОНПРОМ»
ПАТ "Новокраматорський машинобудівний завод"
ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект»
ПАТ «Мотор Січ»
ПАТ Харківський Тракторний Завод ім. С. Орджонікідзе
ЗАТ «Гідросила ГРУП»
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДЕРЖАВНЕ КИЇВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО «ЛУЧ»
ДП "Завод ім. В.О. Малишева"
КП «НПК "Іскра"
ПАТ «Сумське НВО ім.М.В.Фрунзе»
ТОВ "ВІННИЦЬКИЙ АГРЕГАТНИЙ ЗАВОД"
ПАТ «Кременчуцький колісний завод»
ПАТ «ВАЗ»
ВАТ «Мінський завод колісних тягачів»
ПАТ "Дружківський метизний завод"
Харківський завод «Машгідропрівод»
АТ «Новий Стиль»
ТОВ «Новомосковський посуд»
ДП завод "Електроважмаш"
ТОВ "Азовська кабельна компанія"